Over ons

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Over ons

In de jaren 60 verhuisden opa en oma Schoonbroodt samen met hun 2 zonen vanuit Heerlerheide naar Sittard-leyenbroek.Hier zetten ze het boerenbedrijf voort als kleinschalig gemengd bedrijf. In de jaren tachtig nam hun zoon Louis (1951-2019) samen met zijn vrouw Wilma het bedrijf over.De veehouderij tak werd van de hand gedaan en de akkerbouw werd voortgezet. In de jaren 90 zetten zij samen met hun dochters Anita en Renate toen tieners een boerderijcamping op die alleen geschikt was voor tenten. Toen hun oudste dochter Anita aangaf naar de landbouwschool te gaan en tevens het bedrijf over te willen nemen gingen ze zich orienteren of er een geschikte locatie gevonden kon worden. Na jaren zoeken kwamen ze terecht in Koningsbosch op de plek waar wij nu nog met veel plezier ons bedrijf voort zetten. Doordat de gezondheid van zowel Louis als Wilma acheruit ging besloot anita het bedrijf versneld over te nemen. 

Anita Schoonbroodt:
Na mijn opleiding Plantenteelt en baan in het agrarisch onderwijs ben ik in 2013 volledig samen met met mijn moeder het bedrijf gaan runnen. Naast onze akkerbouwwerkzaamheden en het agrarisch natuurbeheer ben ik in 2017 kleinschalig begonnen met het telen van sierpompoenen. Inmiddels zijn onze pompoenen bekend in de gehele regio en wordt vanaf augustus de hele voortuin aangekleed met pompoenen voor de verkoop. De boerderijcamping doe ik met veel plezier runnen en houd het concept aan zoals mijn ouders deze hebben opgezet, namelijk kleinschalig en eenvoudig kamperen bij de boer.
Naast al mijn werkzaamheden hou ik ontzettend veel van mijn katten en mijn lieve nichtjes Lot en Mila. Duurzaamheid vind ik een belangrijk goed in het leven en ik hou er dan ook erg van om spullen een tweede leven te bieden. zo zie je op onze Boerderij en camping allemaal leuke objecten die ik een tweede leven heb gegeven. 

Share our website